Informácia o novele vyhlášky č. 233/2011 Z.z. týkajúcej sa záverečných prác

1.1.2016 nadobudla účinnosť novela vyhlášky MŠVVaŠ SR č 233/2011 Z.z., ktorou sa vykonávajú niektoré ustanovenia zákona č. 131/2002 Z.z. o vysokých školách a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov (ďalej len „vyhláška“) v súvislosti s náležitosťami záverečných, rigoróznych a habilitačných prác.

Novela vyhlášky:

  • upravuje ustanovenia týkajúce sa licenčných zmlúv na základe prijatia nového zákona č. 185/2015 Z.z. Autorský zákon
  • na základe zrušenia vyhlášky Štatistického úradu  Slovenskej republiky č. 243/2012 Z. z., ktorou sa vydáva Štatistická klasifikácia odborov vzdelania, vypúšťa ustanovenia týkajúce sa čísla študijného odboru - štvorčíslie študijného odboru doteraz uvádzané na titulnom liste záverečnej práce a v licenčnej zmluve autora záverečnej práce a v licenčnej zmluve autora posudku k záverečnej práci.

Aktuálne znenie vyhlášky a Autorského zákona je zverejnené na webovom sídle STU: Študenti/Štúdium/Legislatíva/Predpisy súvisiace s vypracovaním a odovzdaním záverečných prác: http://www.stuba.sk/sk/studentov/legislativa/predpisy-suvisiace-s-vypracovanim-a-odovzdanim-zaverecnych-prac.html?page_id=4563

a zároveň na dokumentovom server v AIS: http://is.stuba.sk/dok_server/slozka.pl?id=107292, kde sú zverejnené aj upravené vzory licenčných zmlúv a titulného listu záverečnej práce.

V zmysle uvedených legislatívnych zmien bude upravený AIS.

Posledná zmena: Thursday, 3 March 2016, 12:05